13.05.2020

Директор Київського молодіжного центру постане перед судом за розтрату 2,4 млн грн, виділених з бюджету на соціальні проекти

    

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з СВ Подільського УП ГУ НП у м. Києві за матеріалами та оперативним супроводом УСР в м. Києві ДСР НП України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно директора КУ «Київський молодіжний центр» за фактами розтрати 2,4 млн. грн коштів місцевого бюджету, виділених на проведення соціальних заходів на території міста Києва (ч. 3, 4 ст. 191 КК України).
 
Згідно матеріалів слідства, у 2018 році очільниця комунальної установи організувала незаконну схему розтрати коштів місцевого бюджету на користь окремих субʼєктів господарювання під час реалізації соціальних проектів для молоді та дітей.
 
До вказаної схеми були залучені фіктивні підприємства, на рахунки яких перераховувались кошти за нібито надані послуги з проведення заходів, які фактично не надавалися або надавалися за рахунок коштів приватних спонсорів. Йдеться, зокрема, про інформаційно-просвітницькі, розважальні акції для молоді, військово-патріотичні акції, заходи з популяризації здорового способу життя тощо.
 
Збитки, які були завдані столичному бюджету внаслідок реалізації цієї схеми, складають понад 2, 4 млн гривень.
 
Наразі обвинувальний акт відносно посадової особи комунального підприємства скеровано до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Крім того, місцевою прокуратурою предʼявлено позов в інтересах держави в особі Київської міської ради щодо відшкодування збитків, спричинених кримінальним правопорушенням на вищевказану суму.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Києва

кількість переглядів: 2910