14.05.2020

Столична прокуратура завершила слідство стосовно екскерівника заводу «Маяк», викритого на оборудці з майном «Укроборонпрому»

Прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування у резонансному кримінальному провадженні щодо колишнього заступника генерального директора київського заводу «Маяк», викритого на спробі шахрайського заволодіння грошовими коштами при відчуженні майна «Укроборонпрому» (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України).

Згідно матеріалів слідства, у 2019 році колишній посадовець пообіцяв керівнику комерційної структури сприяння в придбанні майнового комплексу заводу за значно заниженою ціною. Загальна сума угоди мала скласти 4, 5 млн доларів США, з яких 2 млн доларів США покупець мав офіційно сплатити за майновий комплекс, а ще 2, 5 млн доларів США передати особисто підозрюваному у якості винагороди за його «послуги».

Правоохоронці затримали експосадовця у відділенні банку під час отримання 200 тисяч доларів США авансу.

Наразі відповідно ст. 290 КПК України підозрюваному та його захисникам відкриті матеріали кримінального провадження для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду.

За махінації з державною власністю підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Заходи з викриття та документування шахрайської схеми здійснювалися спільно зі слідчими СУ ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводження ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури міста Києва


кількість переглядів: 2972