14.05.2020

Мотоциклісту, який травмував поліцейського при виконанні службових обов’язків, повідомлено про підозру

За погодженням Київської місцевої прокуратури № 2 слідчим відділом Дарницького УП ГУНП у місті Києві повідомлено про підозру 29–річному мешканцю Києва за фактом умисного нанесення тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу у зв''язку з виконанням цим працівником службових обов''язків.

Інцидент трапився 10.05.2020 у Дарницькому районі міста Києва. Екіпаж патрульної поліції звернув увагу на водія мотоцикла, який рухався без шолому, з порушенням правил дорожнього руху. Зупинившись біля магазину на вулиці Центральній, мотоцикліст побачив правоохоронців та вирішив втекти. Поліцейські намагалися завадити втечі правопорушника, однак водій продовжив рух, здійснив наїзд на одного з правоохоронців та протягнув його транспортним засобом по дорозі, поки не втратив рівновагу. Надалі водій знову спробував втекти, однак був затриманий колегою постраждалого.

Внаслідок інциденту правоохоронець отримав тілесні ушкодження у вигляді перелому лівого надколінника зі зміщенням уламків, осаднення лівого колінного суглобу та ліктьового суглобу.

Наразі 29-річному правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України. Дарницьким районним судом міста Києва задоволено клопотання прокурора про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

За вчинене чоловіку загрожує до 5 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури міста Києва


кількість переглядів: 3312