15.05.2020

Прокуратура поновила право столичної громади на об’єкт нерухомості вартістю 16, 5 млн гривень

За сприяння Київської місцевої прокуратури № 1 реально виконано рішення суду про поновлення права власності столичної громади на нежитлові приміщення площею майже 600 кв. м. по вул. Метрологічній в Голосіївському районі м. Києва вартістю понад 16, 5 млн гривень.

Як встановила прокуратура, вказані приміщення незаконно вибули з комунальної власності на підставі неіснуючого судового рішення та в подальшому були перепродані фізичним особам.

Крім того, вказана реєстрація права власності на нежитлові приміщення та їх подальший перепродаж відбулися в обхід встановленої законодавством приватизаційної процедури та волевиявлення дійсного власника – територіальної громади міста Києва.

Захищаючи порушені інтереси територіальної громади, Київська місцева прокуратура № 1 звернулась до Голосіївського районного суду м. Києва з позовом про витребування комунального майна з незаконного володіння, яке судом задоволено.

Наразі рішення суду виконано. До Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено запис про поновлення речового права на вказані нежитлові приміщення за територіальною громадою міста Києва.

Прес-служба прокуратури міста Києва


кількість переглядів: 3252