15.05.2020

Грабіжника, який виманив у малолітнього хлопчика гроші «на порятунок матері», засуджено до 8, 5 років позбавлення волі

За участі прокуратури міста Києва судом оголошено обвинувальний вирок раніше судимому 30-річному мешканцю Київської області, який за схемою «ваш родич в лікарні» ввів в оману 9-річного хлопчика та заволодів грошовими коштами у сумі майже 700 тис. гривень.

Зловмисник подзвонив на стаціонарний номер телефону та повідомив малолітньому хлопчику, що його матір потрапила у дорожньо-транспортну пригоду, у зв’язку з чим начебто буде затримана поліцією. Щоб уникнути затримання хлопчик мав зібрати дома всі заощадження та передати їх чоловіку, який підійде до під’їзду. Зібравши близько 700 тис. грн, хлопчик вийшов на вулицю, де зловмисник вирвав у нього пакет з грошима та втік.

Враховуючи принципову позицію державного обвинувача, вироком Солом’янського районного суду м. Києва обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 186 КК України та засуджено до 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацію майна.

Крім того, судом задоволено цивільний позов потерпілих на суму близько 700 тис. грн. Обвинувачений наразі перебуває під вартою.

Прес-служба прокуратури міста Києва


кількість переглядів: 3002