15.05.2020

У Києві затримали учасників злочинної групи, які вимагали $20 тисяч у бізнесмена

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 4 Департаментом стратегічних розслідувань НП України спільно Дніпровським управлінням поліції ГУ НП в м. Києві викрито та затримано учасників злочинного угруповання, які вимагали у столичного бізнесмена грошові кошти у сумі 20 тис. доларів США.

Так, у ході проведення спецоперації правоохоронці затримати 6 членів цієї групи під час вимагання неіснуючого боргу у місцевого підприємця. У разі відмови віддати вказані кошти зловмисники погрожували чоловіку вбивством, а для більшої переконливості залякували членів його родини.

Під час проведених обшуків у фігурантів вилучено велику кількість зброї та боєприпасів, комплекти автомобільних номерних знаків та інші речові докази.

Наразі всім затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб із погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень). До суду скеровано клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Прес-служба прокуратури міста Києва


кількість переглядів: 2859