18.05.2020

Підряднику повідомлено про підозру у привласненні понад 340 тисяч гривень, виділених на ремонт дитсадків та шкіл у Дніпровському районі столиці

Київською місцевою прокуратурою № 4 спільно з Дніпровським УП ГУНП у м. Києві та УСР у м. Києві ДСР НП України викрито керівника підрядної організації у привласненні бюджетних коштів, виділених на ремонт дитячих садків та шкіл.

Установлено, що між Управлінням будівництва Дніпровської РДА та товариством був укладений договір щодо проведення ремонтних робіт у шести навчальних закладах Дніпровського району.

Однак, не виконавши роботи у повному обсязі, директор товариства вніс неправдиві відомості до офіційних документів, на підставі яких у подальшому безпідставно отримав на рахунки понад 340 тис. гривень.

За результатом розслідування посадовцю оголошено підозру за ч. 4 ст. 191(привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Крім того, підготовлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури міста Києва


кількість переглядів: 2807