19.05.2020

Гендиректору столичного підприємства повідомлено про підозру у незаконному видобутку 570 тис. тонн піску з річки Дніпро

    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 3 слідчим відділом Деснянського УП ГУНП у м. Києві повідомлено про підозру генеральному директору товариства за фактом незаконного видобутку піску та розтраті ввіреного майна у особливо великих розмірах, внаслідок чого столичній громаді завдано збитків на суму понад 16,5 млн гривень (ч. 1 ст. 239-2, ч, 2, 3, 4, 5 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, вказаний посадовець, незважаючи на відсутність у підприємства відповідних дозвільних документів, організував роботи з гідротехнічного намиву (видобутку) піску з річки Дніпро.
 
Так, упродовж 2018 року було незаконно видобуто понад 570 тисяч тонн піску, чим завдано збитків територіальній громаді м. Києва на суму майже 16, 5 млн гривень. 
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. За вчинене йому загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва 

кількість переглядів: 3236