19.05.2020

Службовця ДМС судитимуть за хабарництво

    

Київською місцевою прокуратурою № 6 скеровано до суду обвинувальний акт відносно завідувача сектору документального забезпечення та архівної роботи Оболонського РВ ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області, викритого на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за прискорення в отриманні біометричних закордонних паспортів.
 
Вказану особу було затримано у березні 2020 року під час отримання від громадянина неправомірної вигоди в розмірі 18000 гривень.
 
Наразі обвинувальний акт за підозрою вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, скеровано до Оболонського районного суду для розгляду по суті.
 
Санкція статті, за якою обвинувачується зловмисник, передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва           

кількість переглядів: 3324