20.05.2020

Суд задовольнив клопотання столичної прокуратури про екстрадиційний арешт іноземця, який перебував у міжнародному розшуку

За клопотанням прокуратури міста Києва суд застосував екстрадиційний арешт строком на 2 місяці відносно громадянина Азербайджанської Республіки, який перебував у міжнародному розшуку та з кінця 2019 року переховувався в Україні.

Вказаний громадянин розшукується компетентними органами Азербайджанської Республіки за вчинення шахрайства у великих розмірах.

Затримання 51-річного чоловіка відбулося 10 квітня 2020 року у Голосіївському районі столиці в орендованій квартирі. Зловмисник дотримувався конспірації, пересувався по столиці лише на таксі та регулярно змінював номери телефону. З метою уникнення покарання на батьківщині, іноземець намагався легалізуватися в Україні та отримати статус політичного біженця.

Відповідно до ухвали суду іноземець перебуватиме під екстрадиційним арештом до 17 липня 2020 включно до вирішення питання про його видачу та здійснення фактичної передачі компетентним органам Азербайджанської Республіки.

Прес-служба прокуратури міста Києва


кількість переглядів: 2771