20.05.2020

19-річний молодик, який зґвалтував 11-річну дівчинку та вимагав у неї гроші, постане перед судом

Київською місцевою прокуратурою № 7 скеровано до суду обвинувальний акт відносно 19-річного молодика, який обвинувачується у зґвалтуванні та розбещенні малолітньої дівчинки, а також вимаганні в неї грошових коштів.

Встановлено, що обвинувачений надсилав 11-річній школярці смс-повідомлення сексуального характеру, а також вимагав, щоб дівчинка надсилала йому власні фотографії в оголеному вигляді. Крім того, зловмисник примушував дівчинку до участі у виготовленні фото- та відеопродукції порнографічного характеру, після чого ще й зґвалтував.

У подальшому обвинувачений почав вимагати у школярки гроші, погрожуючи у разі відмови викласти в Інтернеті вказані фото та відео.

Дії молодика кваліфіковано за ч. 4 ст. 152, ч. 2 ст. 156, ч. ч. 4, 5 ст. 301, ч. ч. 1, 2 ст. 189 Кримінального кодексу України.

Після завершення слідства підозрюваний та його захисники затягували процес ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, тим самим перешкоджаючи направленню обвинувального акту до суду. У зв’язку з цим, за клопотанням Київської місцевої прокуратури № 7 Подільським районним судом м. Києва стороні захисту було обмежено строк ознайомлення з матеріалами кримінального провадження та 18.05.2020 підозрюваному та його захисникам вручено обвинувальний акт. У той же день обвинувальний акт передано до суду.

На теперішній час обвинувачений перебуває під вартою. За вчинене йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури міста Києва


кількість переглядів: 3058