21.05.2020

У Києві затримано приватного виконавця під час надання хабара керівнику державного підприємства

У четвер, 21 травня 2020 року, Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з ГУ БКОЗ СБУ в межах розслідування кримінального провадження затримано приватного виконавця під час надання неправомірної вигоди заступнику директора одного із державних підприємств, що входять до сфери управління Державного агентства резерву України, за сприяння у відчуженні майна вказаного підприємства.

Згідно матеріалів слідства, приватний виконавець, користуючись тим, що стосовно підприємства розпочато виконавче провадження у зв’язку з несплатою деяких платежів, спланував реалізувати державний майновий комплекс на електронних торгах. При цьому відчуження таких об’єктів заборонено законом.

За сприяння у реалізації протиправної схеми зловмисник запропонував заступнику керівника держпідприємства неправомірну вигоду у сумі 10 тис. доларів США.

Правоохоронці затримали приватного виконавця у Києві під час передачі частини неправомірної вигоди у розмірі 5 тисяч доларів США.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Слідчі дії тривають.

Прес-служба прокуратури міста Києва


кількість переглядів: 3321