26.05.2020

У Києві затримано підприємця, який за 2 тис. доларів США намагався підкупити слідчого поліції

У вівторок, 26 травня 2020 року, прокуратурою міста Києва спільно з СУ ГУ НП у м. Києві та КМУ ДВБ НП України затримано приватного підприємця під час надання неправомірної вигоди слідчому одного із районних управлінь поліції у м. Києві.

Згідно матеріалів слідства, приватний підприємець звернувся до слідчого з пропозицією надання неправомірної вигоди в сумі 2 тис. доларів США за знищення доказів, які отримано в ході слідства та не внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про вчинення іншого кримінального правопорушення.

У ході контролю за вчиненням злочину підприємця затримали «на гарячому» під час надання слідчому частини неправомірної вигоди в сумі 500 доларів США.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Кримінальне провадження розпочато за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури міста Києва


кількість переглядів: 2728