27.05.2020

У Києві припинено діяльність інтернет-магазину з продажу наркотиків на вилучено речовин на майже 10 млн гривень

Київською місцевої прокуратурою № 10 спільно з слідчим відділом Шевченківського УП ГУНП у місті Києві затримано дует 23-річних наркозбувачів, які організували збут наркотиків та психотропних речовин через мережу Інтернет.

У ході документування злочину встановлено, що в інтернет-магазині наркоділки пропонували широкий асортимент наркотиків у вигляді марок, пігулок, галюциногенних грибів і кондитерських виробів з канабісом, а розповсюджували їх через кур’єрські доставки.

За результатами обшуків, проведених у затриманих та у їх квартирі, яка використовувалася як склад, правоохоронці вилучили понад 1500 марок ЛСД, 3479 пігулок МДМА, 167 кондитерських виробів з канабісом, 9 пакетів з висушеною речовиною рослинного походження та 82 пляшки з бутиратом.

Вартість вилучених під час обшуків наркотичних та психотропних речовин, за цінами «чорного ринку», складає майже 10 мільйонів гривень.

Усі вилучені наркотики направлено на експертизу.

Наркоділкам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна.

Наразі до підозрюваних застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з визначеним розміром застави у 1 471 400 грн. та 1 261 200 грн.

Слідство у кримінальному провадженні триває.

Прес-служба прокуратури міста Києва


кількість переглядів: 3201