28.05.2020

У Києві викрито псевдорієлтора, яка ошукала 12 громадян на оренді квартир

Київською місцевою прокуратурою № 9 повідомлено про підозру 21-річній киянці, яка під приводом здачі в оренду квартир ошукувала громадян.

Як встановлено слідством, підозрювана разом з іншими невстановленими особами з грудня 2019 року по березень 2020 року розміщувала на інтернет-сайтах оголошення про здачу в оренду квартир у Києві та надання консультативно-інформаційних послуг.

Для укладання договору потерпілі прибували до офісу, розташованого на провул. Я. Хомова у Солом’янському районі, та передавали кошти за перший місяць оренди. Однак у подальшому громадяни виявляли, що за вказаними в договорах адресами квартири в оренду не здаються. При цьому офіс псевдорієлторів виявлявся зачиненим.

Наразі встановлено, що за вказаний період підозрювана ошукала 12 громадян на суму від 3 до 10 тисяч гривень.

Дії зловмисниці кваліфіковано за ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Слідство у кримінальному провадженні триває. Встановлюється причетність шахрайки до вчинення аналогічних злочинів та особи її спільників.

Прес-служба прокуратури міста Києва


кількість переглядів: 3122