29.05.2020

Прокуратура у суді вимагає повернути державне майно та стягнути з товариства 4 млн грн за його використання

    

Київська місцева прокуратура № 7 у суді вимагає повернути державі приміщення площею 2748 кв.м. по просп. Валерія Лобановського в м. Києві, що перебуває на балансі державного підприємства «Науково-дослідний інститут будівельного виробництва», та стягнути з товариства заборгованість з орендної плати у сумі понад 4 млн грн.
 
У 2018 році між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по м. Києву та товариством було укладено договір, відповідно до якого вказане майно передавалось приватній структурі в оренду для здійснення виробничої діяльності з виробництва сонячних панелей та розміщення офісних приміщень.
 
Під час користування приміщеннями товариство систематично порушувало умови договору в частині сплати орендних коштів, що призвело до ненадходження до Державного бюджету України понад 4 млн. грн.
 
Зважаючи на це, та у зв’язку з бездіяльністю Фонду державного майна України, місцева прокуратура звернулась до Господарського суду м. Києва з вимогою про розірвання договору оренди, зобов’язання повернути приміщення державі та стягнути з товариства заборгованість з орендної плати у повному обсязі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2876