01.06.2020

50-річний киянин підозрюється у розбещенні 13-річних школярок

          

Київською місцевою прокуратурою № 7 повідомлено про підозру 50-річному чоловіку у розбещенні двох 13-річних дівчат та виготовленні фото- та відеоматеріалів порнографічного характеру за участі однієї з них.
 
Встановлено, що підозрюваний познайомився з малолітніми потерпілими у магазині під час здійснення покупок та попросив номер телефону однієї з них.
 
У подальшому чоловік почав спілкуватися з школярками за допомогою смс-повідомлень, а через деякий час запросив їх до себе додому, де схиляв до вживання алкогольних напоїв, демонстрував відеозаписи зі сценами зоофілії та схиляв до вступу в статевий контакт.
 
Крім цього, впродовж декількох місяців підозрюваний продовжував розбещення однієї з дівчат та схиляв її до надання послуг сексуального характеру іншим особам. З цієї метою він зареєстрував потерпілу на одному із сайтів секс-знайомств, де від її імені вів переписки з чоловіками, відправляв їм фотографії оголеної малолітньої дівчинки та пропонував  надання нею послуг сексуального характеру за грошову винагороду.
 
За результатами розслідування, яке здійснювалося спільно з Подільським УП ГУ Нацполіції України в м. Києві, зловмисник був затриманий.
 
Наразі за процесуального керівництва прокурорів місцевої прокуратури, у тому числі ювенальних, чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 156 (вчинення розпусних дій щодо малолітніх осіб) , ч. 2 , ч. 4, ч. 5 ст. 301 (виготовлення та поширення порнографії), ч. 3 ст. 303 КК України (втягнення малолітньої у заняття проституцією).
 
За клопотанням місцевої прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці.
 
Встановлюється причетність підозрюваного до вчинення інших злочинних дій.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2500