01.06.2020

Повідомлено про підозру судді через постановлення завідомо неправосудних рішень в інтересах злочинної групи

                      

Київською місцевою прокуратурою № 7 за дорученням заступника Генерального прокурора у межах кримінального провадження відносно осіб, причетних до рейдерського захоплення майна на суму понад 164 млн. гривень, повідомлено про підозру одному із суддів місцевого суду Донецької області за фактом постановлення завідомо неправосудних рішень (ч. 1, 2 ст. 375 КК України).
 
У ході розслідування вказаного кримінального провадження раніше було повідомлено про підозру 6 особам, у тому числі адвокату, судді та колишньому керівнику органу юстиції в м. Донецьк.
 
За даними слідства, у період з 2017 по 2019 р. підозрювані, використовуючи підроблені документи та електронні ключи доступу до Держреєстру речових прав на нерухоме майно, заволоділи земельними ділянками, житловими і нежитловими приміщеннями, що перебували у державній, комунальній та приватній власності на суму понад 164 млн грн.
 
Продовжуючи активну роботу з викриття всіх учасників злочинної схеми, правоохоронці встановили, що до незаконних дій з нерухомістю причетний суддя одного з районних судів Донецької області. Вказаний суддя, грубо порушуючи встановлений порядок здійснення судочинства, виніс судове рішення, яким незаконно позбавив суб’єкт господарювання права власності на будівлю в центральній частині міста Києва в інтересах злочинної групи. Крім того, в порушення вимог закону цей же суддя прийняв ще одне рішення, яким незаконно стягнув на користь померлої особи багатомільйонний борг.
 
Зважаючи на викладене, Київською місцевою прокуратурою № 7 вказаному судді за дорученням заступника Генерального прокурора здійснено письмове повідомлення про підозру та наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Нагадаємо, діяльність рейдерів була припинена за результатами тривалої спецоперації, проведеної у серпні минулого року співробітниками органів прокуратури м. Києва спільно з ГУ БКОЗ СБ України та УСР в м. Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3090