03.06.2020

Колишньому директору столичного комунального підприємства «Житло-сервіс» повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем

    

Київською місцевою прокуратурою № 4 спільно з Дніпровським УП ГУНП у м. Києві викрито екскерівника КП «Житло-сервіс», який зловживаючи своїм службовим становищем протиправно відчужив приміщення співвласників спільного майна багатоквартирного будинку (ч. 1, 2 ст. 364 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, не маючи законних підстав, уклав від імені КП «Житло-сервіс» з окремими фізичним особами договори ремонту частини покрівлі площею 100 кв.м. та частини технічного поверху площею 60 кв. м., з подальшим отриманням вказаного майна у власність цих осіб.
 
Таким чином, директор комунального підприємства фактично розпорядився нерухомим майном, яке йому було ввірено, достовірно знаючи, що майно належить власникам квартир цього будинку на праві спільної сумісної власності.
 
Збитки від незаконних дій колишнього посадовця склали понад 750 тис. гривень. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Санкція статті передбачає до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3365