04.06.2020

Двом підрядникам повідомлено про підозру у привласненні понад 1 млн гривень, виділених на розчистку та благоустрій струмка Віта у Києві

                  

Київською місцевою прокуратурою № 4 спільно з Дніпровським УП ГУНП у м. Києві викрито керівників двох підрядних організацій у привласненні бюджетних коштів, виділених на розчистку та благоустрій струмка Віта в  Голосіївському районі м. Києва (ч. 4, 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Установлено, що між КП «Плесо» та товариством було укладено договір щодо проведення робіт з розчистки та благоустрою струмка Віта - лівої притоки річки Віта, що впадає в Дніпро.
 
У подальшому підрядна організація доручила виконання вказаних робіт, іншим субпідрядним організаціям. Однак, не виконавши роботи у повному обсязі, директори вказаних підрядних та субпідрядних товариств внесли неправдиві відомості до офіційних документів. Надалі на підставі цих документів підприємці безпідставно отримали на рахунки понад 1 мільйон гривень.
 
Наразі до суду підготовлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2958