05.06.2020

Керівнику однієї з столичних компаній повідомлено про підозру в ухиленні від сплати 22, 5 млн грн податків

             

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві повідомлено про підозру керівнику столичного підприємства в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, компанія відобразила у документах податкової та бухгалтерської звітності придбання насіння соняшнику від фірм, що мають ознаки фіктивності. Надалі шляхом завищення своїх витрат підприємство умисно ухилилося від сплати податку на прибуток у сумі близько 22, 5 млн гривень.
 
У четвер, 04 червня 2020 року, в межах вказаного кримінального провадження співробітниками СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві проведено ряд обшуків в офісах компанії в столиці та інших регіонах України, у ході яких вилучено первинну фінансово господарську документацію, печатки та чорнові записи.
 
Слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання керівнику підприємства запобіжного заходу.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3186