09.06.2020

У Києві викрили арбітражного керуючого на двох епізодах одержання неправомірної вигоди (ФОТО)

        

У вівторок, 9 червня 2020 року, за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 викрито на одержанні неправомірної вигоди арбітражного керуючого (ч. 4 ст. 368-4 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, арбітражний керуючий вимагав від представника суб'єкта господарської діяльності неправомірну вигоду в розмірі 10 000 доларів США за відмову від позову, що перебуває на розгляді в Господарському суді м. Києва, про визнання права власності на об’єкт нерухомості.
 
Під час одержання обумовленої суми правоохоронці затримали посадовця у порядку ст. 208 КПК України.
 
Крім того, як установлено у ході слідства, вищезазначений арбітражний керуючий також намагався шахрайським шляхом заволодіти грошовими коштами юридичної особи у сумі 100 000 доларів США шляхом підбурення до надання неправомірної вигоди начебто за вплив на суддю Господарського суду м. Києві при прийнятті рішення про ліквідацію підприємства. За вказаним епізодом правоохоронці задокументували одержання арбітражним керуючим «авансу» у сумі 5 тис. доларів США.
 
Наразі затриманій особі готується повідомлення про підозру. Слідчі дії тривають.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Печерського управління поліції ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження ГУ БКОЗ СБУ.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та із спеціальною конфіскацією.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3031