09.06.2020

Проректора одного з київських університетів викрито на одержанні 224 тисяч гривень неправомірної вигоди (ФОТО)

           

Прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими СУ ГУ НП у місті Києві та працівниками Управління стратегічних розслідувань в м. Києві ДСР НП України затримано проректора з міжнародних зв'язків одного із столичних університетів під час одержання неправомірної вигоди у сумі 224 тис. гривень (ч. 4 ст. 368-3 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, проректор вимагав вказані кошти за сприяння в отриманні документів для в’їзду на територію України 8 іноземцям шляхом оформлення запрошень на навчання.
 
Затримання чоловіка відбулося 09.06.2020 у приміщенні університету безпосередньо після отримання ним зазначеної суми коштів.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії та вирішуються питання повідомлення про підозру та обрання затриманому запобіжного заходу.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2937