09.06.2020

У Києві затримали ще одного арбітражного керуючого та посередника на одержанні 125 тис. гривень неправомірної вигоди

       

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7 затримано на одержанні неправомірної вигоди арбітражного керуючого та посередника (ч. 4 ст. 368-4 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, арбітражний керуючий у справі про банкрутство суб’єкта господарювання спільно з посередником вимагав від керівника компанії  50 тисяч гривень за переукладення договору оренди об’єкта нерухомості. Крім того, ще 75 тисяч гривень зазначені особи вимагали за вплив на прийняття рішення суддею Господарського суду Чернігівської області про затвердження порядку реалізації майна банкрута.   
 
У ході контролю за вчиненням злочину 28.05.2020 задокументовано факт одержання арбітражним керуючим від керівника компанії першої частини неправомірної вигоди у сумі 50 000 грн.
 
У вівторок, 09.06.2020, після передачі другого траншу неправомірної вигоди у сумі 75 тисяч гривень арбітражного керуючого разом із посередником затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі слідчі дії тривають. Затриманим особам готується повідомлення про підозру.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Подільського управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Києва

кількість переглядів: 2639