10.06.2020

Посадовець «Укрспортзабезпечення» постане перед судом через закупівлю незареєстрованих засобів

                  

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно зі слідчими управління поліції в метрополітені ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження ГУКЗЕ СБ України завершено досудове розслідування відносно заступника начальника Державної установи «Укрспортзабезпечення» Міністерства молоді та спорту України у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.
 
Слідством встановлено, що посадовець, діючи у змові з головним лікарем національних збірних команд України Міністерства молоді та спорту України, за відсутності реальної потреби для спортсменів здійснив закупівлю засобів та виробів, що не мають медичного призначення, не є лікарськими засобами та не зареєстровані в Україні.
 
Вказані обставини підтверджено показами понад 30 спортсменів, серед яких чемпіони України у відповідних видах спорту, призери чемпіонатів Європи, всесвітніх змагань та учасники Олімпійських ігор.
 
Згідно з матеріалами слідства, зазначеними діями Міністерству молоді та спорту України завдано збитків на суму понад 800 тисяч гривень.
 
Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Крім того, прокурором заявлено позов в інтересах держави про відшкодування спричинених збитків.
 
Як вже повідомлялося, в межах вказаного кримінального провадження до суду скеровано обвинувальний акт відносно головного лікаря національних збірних команд України, а також повідомлено про підозру ще трьом керівникам Державної установи «Укрспортзабезпечення».
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2975