11.06.2020

Київська місцева прокуратура повідомила про підозру чоловіку за фактом перешкоджання роботі журналістів

                

Київською місцевої прокуратури № 5 повідомлено про підозру 63-річному місцевому мешканцю в умисному перешкоджанні здійсненню журналістами законної професійної діяльності.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 04 квітня поточного року журналісти одного з центральних телеканалів країни виконували редакційне завдання щодо підготовки відеоматеріалу про відпочинок в період оголошеного карантину у зв’язку із розповсюдженням вірусної інфекції «COVID-19» у Києві.
 
Під час зйомок, які проводилися на території Оболонської набережної, знімальна група зазнала нападу від місцевого жителя. Останній почав застосовувати фізичну силу до телеоператора та журналіста, брутально лаявся та намагався виштовхати їх з місця проведення відеозйомки.
 
За результатами слідства особу правопорушника було встановлено. Наразі чоловіку повідомлено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України, тобто в умисному перешкоджанні здійсненню журналістом законної професійної діяльності.
 
Досудове розслідування триває.
 
Наголошуємо, що дотримання конституційного права на свободу слова та запобігання перешкоджання законній діяльності журналістів є одним із пріоритетних напрямків у роботі органів прокуратури.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3060