16.06.2020

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у справі щодо рейдерського захоплення майна ПАТ «Київський радіозавод»

                 

Київською місцевою прокуратурою № 2 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього директора товариства за підозрою у протиправному захопленні майна ПАТ «Київський радіозавод» та легалізації злочинно набутих доходів.
 
Установлено, що директор товариства, яке на праві оренди користувалося приміщеннями ПАТ «Київський радіозавод», протиправно заволодів будівлею підприємства на підставі підробленого договору купівлі-продажу від 1999 року. Надалі незаконно привласнену будівлю підозрюваний вніс до статутного капіталу власного товариства, після чого перепродав її знайомому, тим самим вчинивши легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.
 
Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 206-2, ч. 1 ст. 209 КК України.
 
За вчинене чоловіку загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
На будівлю, що стала об’єктом злочинних посягань, а також на майно підозрюваного накладено арешт.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 3173