17.06.2020

Затримано колишнього ліквідатора «Київського радіозаводу», який перебував у розшуку за багатомільйонні розкрадання на підприємстві

              

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 5 слідчим відділом Оболонського УП ГУНП у м. Києві затримано колишнього ліквідатора ДП «ВО «Київський радіозавод», який тривалий час перебував у розшуку за підозрою у незаконному продажу майна підприємства та завданні збитків державі на суму понад 48,3 млн гривень (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 365-2 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, упродовж 2016 року арбітражний керуючий, якого призначили ліквідатором ДП «ВО «Київський радіозавод», здійснив незаконний продаж 14 об’єктів нерухомого майна (нежитлових будівель та приміщень), які належали вказаному держпідприємству за ціною, заниженою у 5, а подекуди у 10 разів, завдавши збитки державі на суму понад 45,6 млн гривень. Частину коштів, отриманих від реалізації нерухомості у сумі 2,7 млн гривень, ліквідатор перевів на рахунки афільованих з ним приватних підприємств.
 
Після повідомлення про підозру колишній ліквідатор радіозаводу почав переховуватися від правоохоронних органів, у зв’язку з чим був оголошений у розшук.
 
15 червня 2020 року за результатами оперативно-розшукових заходів правоохоронцям вдалося встановити місцезнаходження підозрюваного та затримати його на території Київської області.
 
У вівторок, 16.06.2020 Оболонський районний суд столиці обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Зважаючи на те, що прокурор у суді просив взяти чоловіка під варту, зазначене рішення буде оскаржено.
 
Крім того, наразі у судовому порядку вирішується питання про визнання недійсними результатів публічних торгів та договорів купівлі-продажу приміщень «Київського радіозаводу» з метою повернення їх у державну власність.
 
На майно, яке незаконно реалізовано ліквідатором, накладено арешт.
 
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2891