17.06.2020

Затримано чоловіка, який вимагав 15 тис. доларів США хабара за вплив на прийняття рішення КМДА та Київрадою (ФОТО)

                

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно з ГУ К СБУ викрито особу при одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення службовими особами КМДА та депутатами Київради щодо поновлення договору оренди земельної ділянки.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, шо затриманий, використовуючи свої особисті зв’язки у КМДА та Київраді, вимагав та отримав від представника суб’єкту господарювання неправомірну вигоду у розмірі 15 тис. доларів США за ухвалення позитивного рішення про поновлення договору оренди земельної ділянки комерційного призначення у Голосіївському районі м. Києва.
 
У ході проведення контролю за вчиненням злочину задокументовано одержання вказаною особою в березні поточного року першої частини неправомірної вигоди у розмірі 5 тис. доларів США.
 
17 червня 2020 року після передачі другої частини неправомірної вигоди у сумі 10 тис. доларів США зловмисника викрито «на гарячому» та затримано у порядку ст. 208 КПК України на території автостоянки біля столичного торгівельного центру оперативними працівниками спільно з прокурорами місцевої прокуратури.
 
Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК України. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення злочину.
 
Спецоперацію проведено за сприяння Управління з питань запобігання та виявлення корупції КМДА. Досудове розслідування здійснює Подільське управління поліції ГУНП у м. Києві.
 
Прес-служба прокуратури Києва

кількість переглядів: 3052