18.06.2020

Судитимуть чоловіка, який перешкоджав роботі тележурналістів

             

Київською місцевою прокуратурою № 5 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно 63-річного місцевого мешканця за фактом умисного перешкоджання здійсненню журналістами законної професійної діяльності.
 
Як повідомлялося, 4 квітня поточного року журналісти одного з центральних телеканалів країни виконували редакційне завдання щодо підготовки відеоматеріалу про відпочинок в період оголошеного карантину у зв’язку із розповсюдженням вірусної інфекції «COVID-19» у Києві. Під час зйомок, які відбувалися на Оболонській набережній, місцевий мешканець перешкоджав роботі знімальної групи, брутально лаявся та намагався виштовхати телеоператора та журналістку з місця проведення відеозйомки.
 
Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 171 КК України (умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності).
 
Обвинувальний акт скеровано до Оболонського районного суду для розгляду по суті.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3084