22.06.2020

Повідомлено про підозру бізнесмену, який знищив заставне майно банку, щоб не віддавати кредит у сумі 150 млн гривень

                     

За процесуального керівництва прокурорів Київської місцевої прокуратури № 5 повідомлено про підозру керівнику приватної компанії за фактом знищення заставного майна банку.
 
Встановлено, що у 2012 році очолюване підозрюваним підприємство виступило поручителем за кредитними договорами групи компаній, які  отримали кредитні кошти в одній з банківських установ м. Києва на загальну суму понад 150 мільйонів гривень. З метою забезпечення виконання зобов’язань перед банком, вказане підприємство передало в іпотеку нежитлові приміщенні, які розташовані у Солом’янському районі столиці загальною площею 7000 кв. м. У подальшому у керівника підприємства виник умисел, спрямований на знищення майна, переданого в іпотеку, з метою звільнення земельної ділянки для подальшого будівництва на ній елітного житлового комплексу.
 
Так, достеменно знаючи про заборону відчуження та знищення заставного майна, керівник підприємства організував його знищення, після чого звернувся до КМДА щодо зміни цільового призначення земельної ділянки для будівництва житлового комплексу.
 
Внаслідок вказаних дій банківська установа втратила можливість відшкодувати заборгованість за кредитними договорами на вищезгадану суму.
 
За результатами розслідування 54-річному чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 388 КК України, тобто у знищенні заставленого майна, здійснене особою, якій це майно ввірене. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3173