25.06.2020

Директора столичного підприємства судитимуть за розкрадання 11 млн грн коштів АТ «КРИСТАЛБАНК»

                        

Прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт відносно керівника приватного підприємства, який підозрюється у заволодінні коштами АТ «КРИСТАЛБАНК» у сумі майже 11 млн гривень (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у 2017 році між банком та вказаним приватним підприємством був укладений кредитний договір, відповідно до якого в заставу банка передано нежитлові приміщення загальною площею 1400 кв. м.  по вулиці Кадетський Гай та сільськогосподарську продукцію.
 
Однак, як установлено у ході досудового розслідування, у якості забезпечення кредиту підприємство передало неіснуючі приміщення та продукцію, які фактично ніколи не зберігалася на складі.
 
Внаслідок неповернення  кредитних коштів банку заподіяно збитків на суму майже 11 млн гривень.
 
Наразі у межах виділеного кримінального провадження перевіряється причетність до злочину інших службових осіб, у тому числі серед посадовців банківської установи.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП в місті Києві за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань у м. Києві Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3115