25.06.2020

За клопотанням столичної прокуратури суд застосував спецконфіскацію з подальшим зарахуванням до бюджету понад 8 млн гривень

            

За клопотанням прокуратури міста Києва Дніпровський районний суд м. Києва дозволив застосувати спецконфіскацію на користь держави грошових коштів у сумі понад 8 млн гривень, виручених під час реалізації конфіскованого майна.
 
Так, у 2018 році прокуратура міста Києва спільно з Оперативним управлінням ГУ ДФС у м. Києві провели обшук на митниці у Міжнародному аеропорту «Бориспіль», у ході якого вилучили низку товарів, маркованих під  відомого виробника електроніки, а саме: мобільні телефони, планшети та фітнес браслети.
 
Із залученням представника правовласника торговельної марки слідчими прокуратури було доведено, що вказані товари є контрафактними, у зв’язку з чим слідчим суддею було задоволено клопотання про арешт вилученого майна.
 
У подальшому за клопотанням прокуратури міста Києва вказані товари були передані для реалізації Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.
 
За результатами електронних торгів ДП Сетам наприкінці травня вказане майно реалізовано на загальну суму понад 8 млн гривень.
 
За клопотанням прокуратури міста Києва рішенням Дніпровського районного суду м. Києва до вказаних грошових коштів застосована спеціальна конфіскація.
 
На теперішній час Національним агентством здійснюється звернення вказаних грошових коштів на користь Державного бюджету України.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3170