26.06.2020

У Києві судитимуть 5 членів організованої групи, які займались сутенерством та утримували місця розпусти

                

Київською місцевою прокуратурою № 6 скеровано до суду обвинувальний акт відносно організованої злочинної групи з 5 осіб за фактами створення та утримання місць розпусти, звідництва, сутенерства та втягнення осіб у зайняття проституцією.
 
Встановлено, що група осіб налагодила нелегальний бізнес з надання послуг сексуального характеру в орендованих квартирах на території Печерського району столиці. Створила та утримувала місця розпусти місцева мешканка, яка залучила до нелегальної діяльності 4 осіб, розподіливши між ними функції та обов’язки. Так, адміністратори контролювали повій та накладали на них штрафи за порушення дисципліни, інші учасники вирішували фінансові питання діяльності закладів розпусти.
 
Тривалий час група уникала відповідальності завдяки співорганізатору нелегального бізнесу, який у минулому працював у правоохоронних органах та допомагав укривати злочини.
 
За результатами досудового розслідування 5 членам угрупування повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 302 (створення та утримання місць розпусти і звідництво) та ч. 3 ст. 303 КК України (втягнення осіб у зайняття проституцією та сутенерство, вчинені щодо кількох осіб, організованою групою).
 
Наразі обвинувальний акт відносно зловмисників скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті. Санкція статей передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2972