30.06.2020

Прокуратурою викрито схему розкрадання майже 500 тисяч гривень, виділених на ремонт доріг у Вишгородському районі Київщини

             

За результатами спільної співпраці Київської місцевої прокуратури № 1, Голосіївського УП ГУНП в м. Києві та ГУ СБУ у м. Києві та Київській області повідомлено про підозру директору підрядної організації за фактом сприяння у привласненні представниками сільських рад бюджетних коштів, виділених на проведення поточного ремонту доріг у Вишгородському районі Київської області (ч. 1 ст. 364-1 та ч. 1 ст. 366 КК України).
 
У ході слідства встановлено, що упродовж травня-червня 2019 року службові особи сіл Осещини та Хотянівки у Вишгородському районі Київської області підписали акти приймання виконаних будівельних робіт з директором підрядної організації, що займається ремонтними роботами асфальтних доріг, та перерахували на рахунки товариства бюджетні кошти.
 
Однак правоохоронцями встановлено, що підрядник зазначив неправдиві відомості про фактичний обсяг виконаних робіт та використані матеріали. За оцінками фахівців, сума збитків, нанесених державним інтересам, становить близько 500 тис. грн.
 
Перевіряється причетність до вчинення злочину інших службових осіб.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 3774