30.06.2020

У Києві затримали озброєну банду, яка вчиняла напади на приватні будинки (ФОТО)

                   

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва працівниками управління карного розшуку спільно зі слідчими ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу спецпризначенців КОРДу затримано 4 членів озброєної банди, які вчиняли розбійні напади на приватні будинки у Києві та Київській області.
 
В ніч на 30 червня 2020 року зловмисники проникли на територію приватного будинку та, погрожуючи зброєю, зв’язали потерпілу, після чого заволоділи належними їй грошовими збереженнями і коштовностями.
 
Завдяки оперативним діям правоохоронців нападників вдалося затримати всього за декілька хвилин після надходження повідомлення про злочин.
 
У ході проведення обшуків у затриманих вилучили вогнепальну зброю, бойові припаси, ювелірні вироби, знаряддя для злому замків, пластикові стяжки та велику кількість інших предметів, які можуть бути речовими доказами в інших злочинах.
 
Затриманими виявилися двоє громадян Грузії та двоє громадян України. Троє з них раніше судимі.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру за ст. 257 (бандитизм) та ч. ч. 3, 4 ст. 187 (розбій), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.
 
Зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у кримінальному проваджені триває. Перевіряється причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів на території столичного регіону та встановлюється особи можливих спільників.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2909