02.07.2020

Ексголова громадської організації постане перед судом за шахрайство та підбурювання до дачі хабара у сумі 500 тис. гривень

            

Київською місцевою прокуратурою № 6 завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови одного з територіальних відділень Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» у шахрайському заволодінні грошовими коштами шляхом підбурення до надання неправомірної вигоди службовій особі.
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, ввівши в оману знайомого бізнесмена про свої начебто зв’язки в регіональному управлінні ДФС, переконав останнього в необхідності передачі 20 тис. доларів США вказаним посадовцям за прийняття позитивного рішення у кримінальному провадженні, зареєстрованому стосовно нього.
 
У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували одержання підозрюваним обумовленої суми двома частинами - 260 тис. грн та 240 тис. грн відповідно. Під час одержання другої частини коштів чоловіка затримали.
 
Наразі обвинувальний акт за ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене у великих розмірах) та ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (підбурювання до надання службовій особі, неправомірної вигоди) КК України скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Санкції статей передбачають позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3174