03.07.2020

Учасників небезпечної банди, які вчиняли напади на приватні будинки, взято під варту без права на заставу (ФОТО)

                       

За клопотанням прокуратури міста Києва Голосіївський районний суд столиці взяв під варту строком на 60 діб без права внесення застави п’ятьох учасників озброєної банди, які вчиняли розбійні напади на приватні будинки у Києві та Київській області.
 
Судові засідання тривали майже 10 годин через намагання підозрюваних затягнути процес.
 
Нагадаємо, вказаних осіб затримали в ніч на 30 червня 2020 року під час вчинення чергового нападу. Зловмисники проникли на територію приватного будинку та, погрожуючи зброєю, зв’язали потерпілу, після чого заволоділи належними їй грошовими збереженнями і коштовностями.
 
У ході проведення обшуків у затриманих вилучили вогнепальну зброю, бойові припаси, ювелірні вироби, знаряддя для злому замків, пластикові стяжки та інші речові докази.
 
Наразі перевіряється причетність підозрюваних до скоєння аналогічних злочинів на території столичного регіону.
 
Викриття учасників банди було проведено працівниками управління карного розшуку спільно зі слідчими ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу спецпризначенців КОРД під процесуальним керівництвом столичної прокуратури.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2949