03.07.2020

Співробітників Південно-Західної залізниці підозрюють у розкраданні 74 тонн дизельного пального

                     

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 1 повідомлено про підозру 6 працівникам локомотивного депо станції «Дарниця» Регіональної філії «Південно-Західна залізниця» в організації схеми розкрадання паливно-мастильних матеріалів для тепловозів (ч. 3 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у період 2016-2017 років співробітники локомотивного депо, діючи у змові, за допомогою спеціального обладнання зливали дизельне пальне з тепловозів у підготовлені ємності.
 
Створюючи видимість економії паливно-мастильних матеріалів, учасники схеми щоразу зливали дизель в об’ємі не менше 100 літрів, а загалом за вказаний період розікрали близько 74 тонн пального. Збитки складають понад мільйон гривень.
 
Викрадене дизпаливо у подальшому реалізовувалось стороннім особам за цінами, значно нижче ринкових.
 
Слідство у кримінальному провадженні триває, перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Голосіївського Управління поліції Головного управління Нацполіції у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3493