06.07.2020

Прокуратура міста Києва в апеляційному суді відстояла реальне покарання зловмиснику, який на вулиці пограбував неповнолітню

                 

Київським апеляційним судом підтримано позицію прокуратури міста Києва та засуджено грабіжника до реального покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.
 
36-річний чоловік, помітивши на вулиці неповнолітню дівчину, яка розмовляла по мобільному телефону, наздогнав її, вихопив з її рук телефон та втік з місця вчинення злочину.
 
Вироком Оболонського районного суду міста Києва чоловіка визнано винним за ч. 2 ст.186 КК України та засуджено до 5 років позбавлення волі. Одночасно суд звільнив його від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки.
 
Не погодившись з вказаним вироком, прокурор подав апеляційну скаргу, в якій, посилаючись на невідповідність призначеного покарання тяжкості злочину, просив суд призначити обвинуваченому реальне покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.
 
Справа розглядалася судами різних інстанцій.
 
При повторному апеляційному розгляді Київський апеляційний суд, погодившись з доводами прокурора, скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий вирок, яким зловмиснику призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі.
 
Вирок вступив в законну силу.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3330