07.07.2020

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно слідчого поліції, який одержав 24 500 грн хабара за не притягнення особи до відповідальності

            

Прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно слідчого Оболонського УП ГУ НП у м. Києві, який отримав неправомірну вигоду за не притягнення особи до кримінальної відповідальності (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, 28-річний поліцейський вимагав у громадянки неправомірну вигоду у розмірі 24 500 гривень за не притягнення її до кримінальної відповідальності за фактом отримання останньою кредиту у магазині за підробленим паспортом та подальшого закриття вказаного кримінального провадження.
 
У лютому поточного року під час контролю за вчиненням злочину слідчого затримали «на гарячому» під час одержання вказаної суми.
 
Наразі обвинувальний акт стосовно правоохоронця направлено до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
У разі визнання судом вини чоловіка, йому загрожує до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3093