07.07.2020

Чоловіку, який влаштував стрілянину біля кінотеатру «Жовтень», повідомлено про підозру

          

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7 слідчими Подільського управління поліції ГУ НП в м. Києві повідомлено про підозру чоловіку, який вчиняв хуліганські дії та влаштував стрілянину у сквері біля кінотеатру «Жовтень» у Подільському районі столиці.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє чоловіків, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, підійшли до компанії відпочивальників та почали робити їм зауваження, вимагаючи від останніх покинути сквер.
 
При цьому один з чоловіків після словесної перепалки влаштував бійку з трьома відпочивальниками, завдавши їм тілесні ушкодження. Після цього, зловмисник, маючи із собою пістолет моделі «Форт 12 РМ», почав хаотично здійснювати постріли.
 
Працівники поліції «по гарячих слідах» затримали стрільця та вилучили у нього предмет, схожий на пістолет, та патрони.
 
Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене із застосування вогнепальної зброї або іншого предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень). Готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3831