08.07.2020

Повідомлено про підозру поліцейському, який вимагав 27 тис. грн хабара за повернення вилученого автомобіля (ФОТО)

                

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва повідомлено про підозру слідчому Голосіївського УП ГУ НП в м. Києві, затриманому на одержанні 27 тис. гривень хабара (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За версією слідства, 25-річний старший лейтенант поліції вимагав вказані кошти у громадянина за повернення автомобіля марки «Rover 75», вилученого у зв’язку із можливим його використанням за підробленими документами.
 
Слідчого затримали у вівторок, 7 липня, під час одержання ним повної суми неправомірної вигоди та передачі відповідних документів щодо повернення автомобіля зі штрафмайданчика.
 
Наразі поліцейському повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. До суду подано клопотання про обрання йому запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту із використанням електронного засобу контролю.
 
Санкція статті передбачає від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Заходи з викриття правоохоронця здійснювались спільно з теруправлінням ДБР, розташованим у місті Києві, за оперативного супроводу Головного оперативного управління ДБР. Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3035