09.07.2020

Столична прокуратура попередила безпідставне стягнення 80 млн грн. з місцевого бюджету

                 

За апеляційною скаргою прокуратури міста Києва судом апеляційної інстанції скасовано рішення господарського суду міста Києва, яким з бюджету міста Києва на користь комерційної структури безпідставно стягнуто понад 80 млн грн.
 
Встановлено, що у 2017 році приватне товариство звернулося до господарського суду з позовом про стягнення з місцевого бюджету шкоди, яка начебто заподіяна внаслідок будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро у місті Києві.
 
За доводами товариства, воно є орендарем земельної ділянки поруч із будівництвом і розміщеному на ній майну (старим промисловим будівлям) завдано шкоду.
 
Господарський суд м. Києва позов задовольнив.
 
Разом з цим, прокуратурою міста встановлено, що вказане рішення ґрунтується лише на суперечливому висновку експертизи. Інші докази, що підтверджують завдання шкоди, відсутні.
 
У звʼязку з цим, рішення господарського суду м. Києва було оскаржено прокуратурою міста до Північного апеляційного господарського суду, який погодившись з доводами прокурора, скасував рішення суду першої інстанції та в задоволенні позову відмовив.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3308