10.07.2020

Судитимуть шахрая, який незаконно заволодів двома приміщеннями вартістю понад 6,5 млн грн у центрі Києва

                 

Київською місцевою прокуратурою № 6 скеровано до суду обвинувальний акт відносно громадянина за фактом шахрайського заволодіння двома об’єктами нерухомості вартістю понад 6,5 млн гривень на вул. М. Грушевського у центрі Києва.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2018 році чоловік заволодів двома нежитловими приміщеннями, які належали територіальній громаді міста Києва на підставі підроблених свідоцтв про право власності.
 
У подальшому з метою приховання незаконного заволодіння одним із об’єктів нерухомості, зловмисник вніс його до статутного капіталу юридичної особи де він є директором.
 
Наразі обвинувальний акт за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа), ч. 1 ст. 209 (легалізація доходів) КК України скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Крім того, захищаючи інтереси столичної громади, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про витребування приміщень з незаконної власності. На вказане майно накладено арешт.
 
Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3291