10.07.2020

Повідомлено про підозру адвокату, який намагався шахрайським шляхом заволодіти 570 тис. грн (ФОТО)

                  

Прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими СУ ГУ НП у місті Києві та працівниками Управління стратегічних розслідувань в м. Києві ДСР НП України викрито адвоката, який шляхом підбурення представника клієнта до надання неправомірної вигоди в розмірі 570 тис. грн судді, заволодів вказаними грошовими коштами (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369 КК України).
 
За даними слідства, адвокат підбурював представника клієнта до передачі хабара судді, який може посприяти у видачі судового наказу про стягнення з товариства на користь клієнта заборгованості по заробітній платі в розмірі 7 млн гривень.
 
Однак вказані кошти адвокат не збирався передавати судді та мав намір ними заволодіти.
 
Адвоката затримано у середу, 9 липня, на території адміністративної будівлі Оболонського районного суду міста Києва, під час одержання ним від посередника частини обумовленої суми в розмірі 30 тис. гривень, як нібито першу частину обумовленої суми неправомірної вигоди.
 
Наразі адвокату повідомлено про підозру у шахрайському заволодінні грошовими коштами шляхом підбурення до надання неправомірної вигоди службовій особі. До суду подано клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 570 тис. гривень.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3374