20.07.2020

Молодикам, які напали на іноземців, повідомлено про підозру

    

У зв’язку з інцидентом, що стався 19 липня 2020 року у Подільському районі столиці, Київською місцевою прокуратурою № 7 повідомлено про підозру двом особам за фактом хуліганства та порушення рівноправності іноземних громадян.
 
Згідно з матеріалами слідства, група молодиків, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, спровокувала конфлікт трьома громадянами іншої держави, які очікували на вулиці таксі. На прохання іноземців припинити конфлікт незнайомці не відреагували, вчинили штовханину, у ході якої один з них наніс іноземцю удар кулаком в обличчя, а інший пошкодив авто, яке приїхало на виклик.
 
За результатами слідчих (розшукових) заходів поліцейські встановили двох правопорушників, які брали активну участь в інциденті, та затримали їх. Ними виявились уродженці Рівненської області, 1996 та 1997 років народження.
 
Наразі одному із затриманих повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 161 КК України (Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі, на приниження національної честі та гідності, поєднані з насильством), а іншому - за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство, вчинене групою осіб).
 
До суду готується клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Встановлюються інші учасники конфлікту. Досудове розслідування здійснюється Подільським управлінням поліції ГУ НП в м. Києві.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 2766