21.07.2020

Зловмисники, які викрали столичного підприємця та вимагали у нього 500 тис. гривень, постали перед судом

    

Київською місцевою прокуратурою № 2 скеровано до суду обвинувальний акт відносно 4 осіб, які викрали місцевого підприємця,  незаконно заволоділи його автомобілем та вимагали грошові кошти у сумі 500 тис. гривень.
 
Згідно з матеріалами слідства, четверо зловмисників приїхали до промислової зони у Дарницькому районі міста Києва, де працював потерпілий, після чого почали наносити йому побої та вимагати грошові кошти, які він начебто був винний одному із злочинців.
 
Після цього чоловіки незаконно заволоділи автомобілем потерпілого, а його самого силоміць посадили в машину та вивезли до лісосмуги під Києвом. Перебуваючи у безлюдному місці, викрадачі продовжили утримувати підприємця, погрожуючи у разі невиконання їхніх вимог застосувати вогнепальну та холодну зброю.
 
Побоюючись за своє життя та здоров’я, потерпілий погодився написати розписку про уявний борг на суму 500 000 грн. Після цього зловмисники відпустили жертву.
 
У ході слідства під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури було проведено комплекс оперативних (розшукових) дій, які дозволили встановити особи викрадачів. Дії нападників кваліфіковані за ч. 2 ст. 146 (викрадення людини), ч. 2 ст. 189 (вимагання), ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.
 
Наразі обвинувальний акт відносно учасників злочинної групи скеровано до Дарницького районного суду для розгляду по суті. За вчинене  їм загрожує до 10 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3219