22.07.2020

У Києві до 5 років позбавлення волі засуджено серійного викрадача іномарок

    

Київською місцевою прокуратурою № 9 підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактами заволодіння транспортними засобами на території столиці.
 
Зловмисник, які раніше вже відбував покарання за вчинення аналогічних злочинів, вводив у оману потенційних продавців, запевняючи, що планує купити автомобіль. Надалі, під час зустрічі із власниками транспортних засобів, обвинувачений під виглядом перевірки технічного стану автомобіля, сідав за кермо та зникав з місця у невідомому напрямку.
 
У такий спосіб зловмисник незаконно заволодів автомобілями «Audi A3» та «Ford Mustang». У ході розслідування місцезнаходження одного з викрадених транспортних засобів правоохоронцям вдалося встановити та повернути його власнику.
 
За результатом судового розгляду Солом’янським районним судом столиці підтримано позицію місцевої прокуратури, визнано чоловіка винним за ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно) та призначено  реальне  покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.
 
Обвинувачений перебуває під вартою.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3085