22.07.2020

Повідомлено про підозру 2 особам, які вербували жінок для сексуальної експлуатації у Туреччині

    

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва повідомлено про підозру двом особам за фактом торгівлі людьми, вчиненої організованою групою (ч. 3 ст. 149 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у столиці діяла організована група з міжнародними зв’язками, до складу якої входили громадяни Турецької Республіки та України. Учасники цієї групи шляхом обману та використання уразливого стану жінок вербували їх начебто для працевлаштування у Туреччині.
 
Насправді після переміщення через державний кордон зловмисники створювали для потерпілих умови боргової кабали та шляхом погроз життю і здоров’ю примушували надавати сексуальні послуги.
 
У ході досудового розслідування зібрано докази про вербування учасниками організованої групи 8 громадянок України, з яких 3 було переміщено до Турецької Республіки, де останні піддавалися сексуальній експлуатації.
 
Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Встановлюються інші учасники нелегального бізнесу.
 
Санкція статті передбачає від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3239